2013. november 12., kedd

Decoupage-olt kávétartó - New Coffee bin


A Nesskávés üvegeket egy ideje gyűjtöm, tetszik a formája és biztos voltam benne, hogy hasznát veszem egyszer. Egy időre a család fele külföldre költözött ahol nagyon szép kis lakást bérel az én drága férjem, de a konyhában csak alapvető eszközök vannak. Minden megvan ami egy pasinak kell :) de én nem bírom a zacsiban tárolást. Üvegedény - bármilyen formában is van a lényeg, hogy üveg legyen. Így hát eljött az ideje a kis üvegeknek, új külsőt kapnak szépen sorba mindegyik. És ezáltal nem csak megnyugtatólag érzem magam, hogy végre minden üvegbe került, de a konyhapultot is otthonossá teszem velük.

I was collecting the empty NessCaffe bottles for a while. I knew I will use them once. The best time just arrived. My husband moved for a while in a different country and he rents a very nice apartment. The kitchen is also pretty but I miss the Bottle bins. I hate keeping all the spices and kitchen staff in their original pack. So new storage bins are coming one by one :)


Amire szükségem volt / All that I needed:
  • üres kávés üveg / empty coffe bottle
  • Akrill festék / acrylic paint
  • ecsetek / paintbruches
  • szalvéták / napkins
  • decoupage ragasztó / decoupage glue
  • olló / scissors
Lépések/Steps:
  1. Letisztítjuk az üveget - zsírtalanítjuk / Clean the bottle we want to paint



     2. Akrill festékkel lefestettem az üveget, hagyjuk megszáradni / paint the bottle with the acrylic paint wait until it will dry


  3. Bekenjük a decoupage ragasztó első részével (2/1) majd ráhelyezzük a szalvéta mintákat tetszés szerint a beragasztózott részre / spread the first layer of the glue and place the napkin pieces on that plcase where we put the glue




4. A ráhelyezés után óvatosan a közepétől a szélek felé újra bekenjünk ragasztóval / After we placed the napkins we fix them with the new stract of glue. Spread it up always starting from the middle of the napkin to the margins of it.

5. És hagyjuk megszáradni / and we let it dry.

És íme az első tároló a pultra / and voilà: we have our first storage bottle in the new kitchen







 












Nincsenek megjegyzések: